Poruka koju šalje brat Eli Tenorio, predsjednik Generalne konferencije

Poruka koju šalje brat Eli Tenorio, predsjednik Generalne konferencije, u vezi trenutne pandemije koronavirusa (COVID-19). Cijelo pismo na engleskom jeziku možete pronaći na linku dolje.

_________
Draga obitelji Reformnog pokreta Adventista sedmog dana širom svijeta,

neka mir našeg Gospoda Isusa Krista bude sa svima vama.

Svi smo pratili razvoj pandemije koronavirusa u proteklim danima dok je ona zahvaćala gotovo sve krajeve svijeta. Kao crkva, želimo promicati dobro zdravlje među svim našim članovima i onima s kojima dolazimo u kontakt.

Stoga želim iskoristiti priliku i pozvati članove naše crkvene obitelji da daju sve od sebe kako bi prevenirali širenje zaraze.

Kao reformatori moramo nastaviti živjeti u svjetlu zdravstvene reforme koja nam je svima otkrivena i poboljšati naše prehrambene navike te one vezane uz odmor, tjelovježbu, higijenu i sve vezano uz zdravlje. Kad ispunimo svoje odgovornosti, možemo biti u miru i povjerenju da će nas Gospod Bog čuvati te da neće dopustiti da nam se dogodi nešto protivno Njegovoj volji.

Premda je za mnoge ovo vrijeme straha, mi možemo uzdići svoje poglede i radovati se jer je naše otkupljenje bliže nego ikada.

Možemo iskoristiti ovu priliku dok ljudi žive u neizvjesnoj budućnosti te im reći da Rješenje problemima naše zemlje i svim osobnim poteškoćama s kojima se nosimo dolazi uskoro.

Vezano uz okupljanja u crkvama, ohrabrujemo članove da se nastave sastajati kao i obično, uz iznimku slučajeva gdje postoji razumna zabrinutost (tamo gdje se nalaze slabiji i oni podložniji stradanju i smrti u slučajevima zaraze) ili u mjestima gdje su vlasti zabranile okupljanja zbog rizika širenja zaraze.

Kao i uvijek, moramo slušati vlasti kao Božja oruđa, sve dok to nije u suprotnosti našoj poslušnosti Njemu. (Rimljanima 13:1, Djela 5:29)

Slijediti upute da spriječimo zarazu je naša kršćanska dužnost. Ne okupljati se s ciljem izbjegavanjem širenja rizika ne treba smatrati nedostatkom vjere. Od nas se traži da se brinemo na najbolji mogući način za hram Božji. “Ili ne znate da je vaše tijelo hram Duha Svetoga u vama, kojega imate od Boga te niste svoji?” (1. Korinćanima 6:19)

Nasuprot tome, ako postoji jasan rizik, a mi se nepotrebno izlažemo, to predstavlja drskost. “A Isus mu, odgovorivši, reče: »Rečeno je: Ne iskušavaj Gospoda, Boga svojega!«” (Luka 4:12)

Budimo vjerni našem Nebeskom Ocu i ako je Njegova volja, On nas može sačuvati od ovog zla. U slučaju da Bog ima drukčiji plan za nekoga od vas i pokaže se da je test na virus pozitivan, zapamtite da se Bog brine za vas i da je On Veliki Liječnik. On te ljubi i nosit će te u Svojim brižnim rukama kroz probe s kojima ćeš se možda morati nositi.

Vaš brat u blaženoj nadi,
Eli Tenorio.

Cijelo pismo:
https://buff.ly/2IMK6pG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s